Израел засили атаките си в южната част на Ивицата Газа, след

...
Израел засили атаките си в южната част на Ивицата Газа, след
Коментари Харесай

Израел засилва атаките си в Ивицата Газа

Израел засили офанзивите си в южната част на Ивицата Газа, откакто министър-председателят Бенямин Нетаняху и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разискаха разликите по отношение на следвоенното бъдеще на палестинците, които подсказаха за раздор сред двамата съдружници, съобщи Агенция Франс Прес.

Израелските бомбардировки още веднъж са били съсредоточени върху Хан Юнис, най-големия град в следената от Хамас южна част на Газа, макар че палестинските медии оповестяват и за натоварен огън към Джабалия в северната част на страната.

Байдън и Нетаняху организираха първия си телефонен диалог от 23 декември насам, ден откакто израелският водач още веднъж съобщи, че отхвърля всякаква форма на палестински суверенитет, задълбочавайки различията с основния покровител на Израел по отношение на войната.

Докато двамата водачи говореха за това какво може да последва, действителността на войната беше прекомерно ясна в Хан Юнис и на други места в следената от Хамас територия.

Байдън съобщи след петъчния диалог с Нетаняху, с който има комплицирани връзки от към 40 години, че е допустимо израелският водач въпреки всичко да се оправи. " Съществуват няколко типа решения за две страни. Има редица страни, които са членове на Организация на обединените нации, които нямат лични военни сили ", сподели Байдън.

" И по този начин, мисля, че има способи, по които това може да се реализира ", добави американският президент.

Нетаняху съобщи, че Израел " би трябвало да има надзор върху сигурността на цялата територия на запад от река Йордан ", което " опонира на концепцията за палестински суверенитет ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР